Tamás István - New Design Solution

Az OKJ-s designer tanfolyam befejezéseként, az itt tanultak segítségével és összefoglalásaként állítottam össze a következő szakdolgozatot. Mivel jelen pillanatban is egy designnal foglalkozó cégnek a tulajdonosa vagyok, az itt tanultak hasznosan egészítették ki a már meglévő grafikai és képszerkesztési tudásomat.

Az elmúlt egy év során elsajátított ismeretek nagyban járultak hozzá, hogy mindezt rendezettebb, jobban felépített formában megtehessem. Hasznos volt látni, hogy amit idáig ösztönszerűen végeztem, mint például a név és tevékenység, illetve a logó és az arculati elemek kapcsolatának, továbbá az ezekből adódó ésszerű arculat kialakítása milyen komplex és mégis átlátható folyamatrészekre bontható folyamat.

Örömmel vettem, hogy az új trendek megismerésével frissíthettem az amúgy kissé elavult megvalósítási technikáimat. Külön köszönet illeti az oktatók sok türelemmel járó fáradtságos munkáját, ami hozzásegített ahhoz, hogy végre összeszedett formában láthassam viszont saját cégemnek, már régóta elmaradt arculatának kidolgozott formáját. Továbbá jelentős inspirációt jelentett számomra maga az iskolai környezet is, ahol több azonos érdeklődésű ember azonos céllal gyűlt össze, hogy praktikus technikákat kaphasson, tanulhasson ahhoz, hogy jól használható, trendkövető, stílusos és hatékony eszközöket készíthessen jövendő megrendelői számára. Kicsit olyan érzés volt ez számomra, mint az, amit talán régen azok a mesteremberek éreztek, akik egy céhhez tartoztak és megosztották tapasztalataikat, valamint elképzeléseiket.

Elsőként 1993 óta változó névvel, de azonos tevékenységi körökkel működő saját cégemnek kialakított arculatot fogom bemutatni, kezdve a cég és tevékenységkörének ismertetésével. A meglévő arculati elemek összehangolása, frissítése és aktualizálása mellett elvárásként fogalmazódott meg, hogy a kialakuló színnek, formavilágnak jó hátteret kell biztosítania a már elkészült referenciáknak úgy, hogy legyen tiszta, ugyanakkor ne tűnjön egysíkúnak és a más stílust kereső megrendelők érdeklődését is felkeltse. A hagyományos kisarculati elemek mellett külön hangsúlyt kívánok fektetni az online megjelenésre, hogy a cég videói, fotói, webdesignjai minél szélesebb körben ismertté válhassanak és kapcsolatépítési munkámat egy modern eszközként segítse.

OKJ tanfolyam, szakképesítés - Top School