Nagyné Németh Anita - PCI Consulting

Mai, modern világunkat, ahol egy másodperc alatt is rengeteg impulzus ér bennünket, sokszor illetik a „felgyorsult” jelzővel. Egyet kell értenem ezzel a megállapítással abból a szempontból, hogy mivel folyamatosan ingerek sokasága zúdul mindenkire, nagyon gyorsan kell hatást kiváltanunk ahhoz, hogy felfigyeljenek ránk. Ez különösen igaz akkor, ha pl. cégek honlapjára gondolunk. Ha terméket, vagy szolgáltatót keresek, én is sokszor az alapján döntök, hogy milyen az adott honlap megjelenése, milyen értékeket közvetít számomra, és mennyire aktuális az információ, amit ott találok. Egyértelmű tehát, hogy a külsőségek nagyban meghatározzák egymáshoz való viszonyulásunkat is, hiszen amikor első benyomásainkat szerezzük valakiről, csak az alapján tudunk dönteni, ahogy az illető kinéz. A belső értékek megismeréséhez el kell töltenünk az illetővel valamennyi időt.

Ugyanez érvényes egy cég arculatának megítélésénél is; az első benyomás döntő lehet. Ezért, ha egy vállalkozás pozitív hatást akar kelteni, lényeges, hogy olyan egységes arculattal rendelkezzen, ami esztétikailag is megragadó, és valamilyen módon kitűnik számunkra a többiek közül.

Szakdolgozatomban két cég arculatának tervezési folyamatát mutatom be az első vázlatos tervektől kezdve az egyes elemek megvalósulásáig. Az egyik bemutatott cég, a PCI Consulting Kft. egy 5 éve létező vállalkozás, amelynek eddig nem volt egységes arculata, de a cég egyre dinamikusabban fejlődik, és az ügyvezető felkérésére készítettem el a terveket.

OKJ tanfolyam, szakképesítés - Top School