Robotka Nikoletta - Muebles

A szakdolgozat témájának két cég teljes arculatának megtervezését kaptuk. Az egyik cég nálam a Muebles lett, ami egy belső terek tervezésével és kialakításával valamint egyedi bútorok készítésével foglalkozó fiktív cég. Azért döntöttem ez mellett, mert a lakberendezés mindig is közel állt hozzám.

Most életem legfontosabb céljaként jelölöm meg azt, hogy a designer világban érvényesülni akarok így ez a feladat igazán tetszett nekem. Azért, mert két cégről van szó, ezért a szakdolgozatot is két részre lehet felosztani. Először a Muebles-t vettem górcső alá. Mielőtt az arculat tervezésének egyes fázisait ismertettem, azelőtt a cégről egy általános képet vázoltam fel. Ebben a szakaszban részletesen körüljártam egy általam létrehozott fejlődési gátat, amely megoldásának egyik fontos feltétele az arculat újragondolása. A probléma egyszerű a cég exkluzív vevőköre kis létszámú és ezért hosszú távon nem képes a cég fennmaradását garantálni. Ezt a Muebles a vevőkör bővítésével és az arculat áttervezésével igyekszik kezelni.

Az új arculat elkészítéséhez engem kérnek fel és innentől mutatom be azt, hogy miként is hozom létre az egyes arculati elemeket. Első körben a felhasznált színekről és formákról írok majd kifejtem ezeket hogyan építettem be az új logóba vagy hogyan használtam fel az új névjegykártyák megtervezésekor. Végül, de nem utolsó sorban bemutatom az elkészült új weblapot. Ezt főként azért hagytam a végére, mert úgy gondolom, hogy a mai világban a legfontosabb és egyben legdinamikusabban fejlődő reklámozási terület az internet világa. Szinte nincs ember a földön, aki ne tudná elérni a világhálót és, ezáltal bármilyen információhoz hozzájutni. Így a weboldal látványvilágának kialakítására különösen nagy hangsúlyt fektettem.

OKJ tanfolyam, szakképesítés - Top School