Flamich Gábor - Karatesziget

Szakdolgozatom egyik témájának a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség teljes arculatának kialakítását és hivatalos honlapjának megtervezését választottam. Mintegy tizenhárom éve foglalkozom harcművészetekkel, az utóbbi három évben segédedzőként tevékenykedem a szövetség szigetszentmiklósi egyesületében, ahol közel 40 gyermek számára biztosítunk sportolási lehetőséget. A karate edzőm kérésére készítettem el az első honlapomat az egyesületünk számára, azóta a tanfolyamon tanult ismeretekkel többször átterveztem, frissítettem az oldalt, mígnem elnyerte mai formáját. Mindez idő alatt tevékenyen vettem részt szórólapok, logók, brosúrák tervezésében és kivitelezésében. Másfél évvel ezelőtt taglétszámunk alig érte el a tizenhárom főt. A kemény munkának azonban meglett a gyümölcse, hiszen rövid idő alatt sikerült a csőd széléről visszahozni, majd stabilizálni az egyesületünket. Taglétszámunk azóta a többszörösére emelkedett, és ami számomra a legnagyobb öröm, a gyerekek lelkesedése is töretlennek bizonyul.

Márciusban elindítottam saját önvédelmi kurzusomat, mely egy időben van a gyerekedzéssel. Így a szülők gyermekükkel egy helyen, egy időben sportolhatnak, levezethetik a mindennapi feszültséget, ellazulhatnak, feltöltődhetnek. Az edzések mindenkor jó hangulatban, vidáman telnek, a fárasztó edzések közösséggé formálják a társaságot. Sikereinket nagymértékben köszönhetjük annak, hogy kihasználjuk az internet nyújtotta lehetőségeket, jelen vagyunk a közösségi média különböző oldalain, honlapjainkat kereső optimalizáltuk, valamint Google AdWords hirdetést is adtunk fel. Nem is beszélve a különböző nyomtatott kiadványokról, névjegykártyákról és szórólapokról, melyeket bemutatóink után szétosztottunk az érdeklődők között. Hatalmas öröm számomra, hogy a Designer OKJ tanfolyamon tanultakat a kezdetektől fogva lehetőségem adódott „éles” helyzetekben kamatoztatni.

Munkám során el fogom készíteni a szövetség logóját, az arculathoz illő borítékot, levélpapírt, névjegykártyát, promóciós plakátot, szórólapot, brossurát, animációt, és végül a weboldalt. Be fogom mutatni a tervezés során felhasznált grafikai elemek megalkotásának folyamatát, továbbá a logó fejlődési szakaszait, míg el nem nyeri végleges formáját.

OKJ tanfolyam, szakképesítés - Top School