Flamich Gábor - Hamimami Ételfutár

Szakdolgozatom második fő témája egy Hami Mami Kft nevű fiktív ebédszállító cég arculatának megtervezése lesz. Elkészítem a cég logóját, webes grafikai elemeket, majd a választott színeket felhasználva összeállítom a weboldalt, melybe beillesztem az animált flash bannert. Ezt követi a szórólap megalkotása. Tervezni fogok továbbá névjegykártyát, dossziét, borítékot, brosúrát.

Néhány évig magam is ételfutárként dolgoztam, munkám során folyamatosan figyelemmel kísértem a konkurencia étlapkínálatát. Az akkori főnökömnek felajánlottam, hogy szívesen készítenék egy új szórólapot a cégnek, de sajnos nem élt a lehetőséggel. Az ötletem már megvolt, ezért úgy döntöttem, szakdolgozatomhoz megtervezem egy fiktív ételfutár cég teljes arculatát. Úgy gondolom, hogy a piac e szegmensében még mindig vannak kiaknázatlan területek, lehetőségek, melyeket ki lehetne használni, hiszen napjaink rohanó világában sokan vannak, akiknek nincsen sem idejük, sem pedig energiájuk a főzéssel bajlódni. Számukra kínálunk megoldást ételeink házhoz szállításával. A célcsoport meglehetősen heterogén, hiszen szolgáltatásunkat igénybe veheti bárki, legyen szó munkahelyi étkeztetésről, idősek otthonáról, óvodáról, vagy kisgyermekét otthonnevelő családanyáról, aki osztatlan figyelmét főzés helyett gyermekére kívánja fordítani.

Az alap ötletet onnan merítettem, hogy a legtöbb ember számára az a kifejezés, hogy „nagymama főztje” kellemes emlékeket ébreszt. A két szavas cégnév (Hami-Mami) nem csak rövid, tömör, hangzatos, de még rímel is, továbbá utal mind az étkezésre, valamint kedves nagymamánkra, aki a legnagyobb szeretettel főzte meg számunkra kedvenc ételeinket.

OKJ tanfolyam, szakképesítés - Top School