Nagy Zoltán - Földesi Asszonyklub

A szakdolgozatban a Szorgalmas hangya arculati megjelenését dolgozom ki. Az arculattervezés egy nagyon felelősségteljes, összetett, komoly tevékenység. Úgy kell felépíteni egy szervezet arculati elemeit, hogy az egyszerre több feltételnek is megfeleljen. Egyrészt szem előtt kell tartani az ügyfél működési elveit, filozófiáját. Azt, hogy mit szeretne sugallni a szervezetről, mit szeretne közvetíteni az ügyfelek és partnerek felé. Egy arculati megjelenés egy szervezet befelé és kifelé irányuló vizuális kommunikációját és előre megtervezett viselkedését, megnyilvánulásait határozza meg. Az egységes arculat célja az, hogy a szervezet felismerhetővé. azonosíthatóvá váljon. Felkeltse az érdeklődést az új potenciális vásárlóban, partnerben.

Nagyon sok vállalkozás és szervezet felismerte, hogy egy jól elkészített arculat nagy előnnyel bír. A nagyvállalatok hatalmas összegeket költenek arculattervezésre, de a kisebb vállalkozásoknak is célszerű áldozni erre. A piacon, amely tele van konkurenciával, sok hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozásokkal a könnyű azonosíthatóság, és arculathoz társított üzenet nagyon fontos tényezővé vált és válik egyre jobban.

Az arculat igazából marketing stratégiánkat tükrözi. A legjobb módszer a lehetséges partnerek, vásárlók elérésére és a meglévők megtartására. A jól kialakított vizuális megjelenés azért is nagyon fontos, mert az partnerek és ügyfelek a szervezet arculatával találkoznak először, valamilyen formában. pl egy névjegyen, levélpapíron, szórólapon, weboldalon, vagy egyéb megjelenítésen keresztül.

A Földesi Asszonyklub arculat kialakításánál a tájékoztatás kap fontosabb szerepet

OKJ tanfolyam, szakképesítés - Top School